Højby Friskole

,

18 M2 SCENE MED EKSTRA BRED TRAPPE OG TRANSPORTVOGNE

“Scenen fungerer sindssygt godt. Det er virkeligt et godt, gennemtænkt system og behageligt at arbejde med. Får karakteren 5 ud af 5”

Højby Friskole og SFO ved Odense købte en 18 m2 Nivtec-scene med en ekstra bred trappe (2 m) og transportvogne i foråret 2020.
“Jeg har kun ros. Scenen fungerer sindssygt godt. Det går godt med at sætte den op – og hvis I er to mand kan du sætte ret meget scene op på kort tid, og den fylder meget mindre end vores gamle scene, fordi den står på vogne. De er super gode. Jeg er glad for, at vi ikke sparede på det punkt,” fortæller pedellen Peter Isak fra Højby Friskole i Odense.

Førhen byggede skolen selv en scene.
“Med ølkasser, som vi så lagde vandfaste krydsfinerplader over og skruede fast, og så havde vi en 25 cm høj scene. Den har vi haft i de 20 år, som jeg har været her, men der gik meget tid med at skrue af og skrue på, og den fyldte dobbelt så meget i opbevaringen som den nye scene,” fortæller Peter Isak.

nivtec 6.2.1.1 Platform Trolley Large loaded

Skrappe krav fra brand og beredskab

At Nivtec-scenen er certificeret op til 2,4 som både scene og tribune gjorde også en forskel, da Højby Friskole valgte scenen, selvom de ikke har planer om at bygge ret høje scener.

“Det er lidt som om, at alle dem fra Brand og Beredskab, som checker scener, er blevet meget mere skrappe. De slår ned på den mindste ting, så det er godt, at vi har papirer på, at det hele er i orden – også pga. brandfaren. Nu kan vi læne os tilbage og sige, at vi har ryggen fri,” forklarer Peter Isak.

På grund af corona blev scenen ikke brugt ret meget i starten.
“Vi skal bruge den til årets vigtigste dag – skolens store juletræsfest med juleskuespil, Luciaoptog m.m. og med 600-700 mennesker og til arrangementer i SFO’en, og når en klasse har lavet et skuespil og mange andre ting. Scenen er så nem at arbejde med, at vi vil bruge den meget mere end den gamle,” fortæller Peter Isak.

Han har ingen forslag til forbedringer.
“Jeg har ikke opdaget noget, som jeg tænker kunne gøres bedre. Vi kan dog ikke gøre det helt på samme tid som de to montører, der sætter scenen op på videoen – vi tager 1-2 minutter mere,” fortæller han med et smil.

Se mere om Højby Friskole;
https://www.hoejby-friskole.dk/

Færdigheder

Indsendt den

21/02/2024