Elværket, Åbyhøj

,

22,5 M2 SCENE I HØJDE 60 CM MED RAMPE TIL FLYGEL.

”Vi havde lejet en scene nogle gange, så vi vidste godt, hvad vi IKKE ville have”

Da Elværket i Åbyhøj ved Århus var bygget om til Kultur og Medborgerhus, lejede bestyrelsen i starten en scene ind til koncerterne.
“Vi frivillige skulle være med til at sætte den op og tage den ned, og det lærte os, hvad for en scene vi IKKE ville have. Vi skulle kravle rundt inde under den lejede scene og spænde podierne sammen med jern-clamps, og det var noget rigtigt bøvl”, fortæller Claus Rønlev fra Elværkets bestyrelse.


Bestyrelsen fik Nivtec-systemet anbefalet, og de var inde og kigge på Scenesalg.dk’s hjemmeside.
“Der ligger en rigtig fin video med to mænd, som har sat scener op mange gange. I dag har vi sat vores Nivtec scene op mindst 200 gange, og vi kan gøre det lige så hurtigt som dem. Det siger ”klik, klik, klik”, så er den sat op. Vi er rigtigt glade og tilfredse med scenen, og selv efter 200 gange er den stadig i fuldstændigt god stand – den kan holde til det”, fortæller Claus Rønlev.


Scenen bliver hovedsageligt brugt til alle slags koncerter, men ind i mellem sætter Claus og de andre frivillige en mindre sektion op til foredragsholdere, som gerne vil lidt højere op.
Når scenen ikke bliver brugt, bliver den opbevaret i Elværkets kælder. Den bliver kørt op og ned med en speciel elevator, og derfor har Elværket valgt de mindre scenepodier på 150×75 cm, fordi der ikke var mere plads.

Rampe til det dyrebare flygel

Elværket fik bl.a. tilskud fra Tuborgs Musikfond til scenen, og i slutningen af 2019 havde Elværket også fået samlet penge nok ind til et professionelt flygel. De valgte et 400 kg tungt Yamaha-flygel, men da det skulle op på scenen første gang, turde de frivillige kræfter ikke at tage ansvaret. 


“Vi fik nogle professionelle flyttefolk til opgaven, men de væltede flygelet så hårdt ned på tangenterne, at det måtte repareres temmelig meget! Så vi fik et tilbud fra Scenesalg på en todelt rampe med ”hul” i midten, så flygelet kan køres op og ned. Vi har testkørt den, og rampen står fuldstændigt betonfast. Den er professionel og sikker. Vi er tre mand til det, så der er en som holder øje med hvert hjulsæt”, forklarer Claus.


Han kan ikke rigtigt komme i tanker om noget, Scenesalg.dk kan gøre bedre.
“Vi har altid fået en rigtig god betjening og service. Christina er sød og meget tålmodig, og jeg kan godt lide, at jeg bare ringer, hvis jeg har et spørgsmål eller et problem, og så får jeg kompetent hjælp. Jeg har også været forbi Scenesalgs showroom og lager i Slagelse for at hente nogle ting på vejen, og det føles godt at vide, at jeg handler med et lokalt firma i Slagelse, i stedet for et stort “dot.com”-noget nede i Tyskland.


Se mere om Kultur og Medborgerhuset Elværket her:
https://el8230.dk/

Alle fotos er taget af John Blæsbjerg – på nær det af podierne på vej ned i kælderen.

Færdigheder

Indsendt den

21/02/2024